Luxemburgin tuliaiset

 " Onko täällä ketään? " voimakas naisääni kaikuu pimeässä tallissa. Lotte hätkähtää ajatuksistaan ja kurkistaa siivoamastaan karsinasta käytävälle. Päivettynyt kalliisiin vaatteisiin pukeutunut viisissä kymmennissä oleva nainen on astellut ovesta sisään ja hymyilee nyt Lotelle aurinkoisesti. Lotteakin alkaa hymyilyttää ja tämä menee ripeästi halaamaan naista.
" Onpa mukava nähdä sua pitkästä aikaa! " Lotte hihkaisee ja syleilee toista.
" No niin on ", vanhempi nainen vastaa ja vastaa Loten halaukseen. Lotte ei koskaan tuntenut omaa äitiään, joten Anna Svan on ollut hänelle varaemona siitä asti kun hän eksyi tämän tallille kesätöihin 15-kesäisenä. Anna taas välitti nuoresta naisesta kuin omasta tyttärestään, ja huolehti tämän asioista vähintään yhtä paljon kuin oikeiden biologisten lastensa.
" Ainiin, hyvää äitienpäivää! Vaikka se nyt olikin jo eilen, mutta silti... " Lotte toivottaa hymyillen.
" Kiitos kiitos, missähän ne mun muut lapset luuraa? Itsehän mä en ollut paikalla vielä eilen, mutta kyllä mä jotenkin aattelin että ne muistaisivat tulla vanhaa äitiään katsomaan... " Anna vitsailee pilke silmäkulmassa ja kuikuilee tyhjän oloiseen talliin.
" Noel ja Cece on valmennusreissulla Kallen kanssa. Kai ne sieltä kohta tulee. Onko Eemil ja Venla tulossa käymään täällä? " Lotte kysäisee ja vilkaisee kelloaan talikko yhä toisessa kädessä.
" Pyh, eikai he nyt hevostallille voi tulla! Menen käymään Venlan luona illemmalla, muutkin lapset on kutsuttu sinne. Tulin nyt vaan tuomaan mun Luxemburgin tuliaiset... " Anna huitaisee kädellään ja vinkkaa Lotelle silmää.
" Niin, enhän mä nyt unohtanut ole... " Lotte sanoo ja taputtaa käsiään yhteen innoissaan. Vihdoin hänen uusi hevosensa on saapunut. Hän oli löytänyt Luxemburgista upean 3-vuotiaan hollantilais orin ja Anna oli reissullaan käynyt sen hänelle hakemassa. 

Lotte katselee tarkkaavaisena kun Anna peruuttaa suuren tummanharmaan orin ulos trailerista. Ori jännittyy oitis ja alkaa pää korkealla katselemaan uutta kotiaan hirnahtaen pari kertaa kutsuvasti.
" Dom Perignon de Lux! Hirveen hyvätapainen oriksi ja näin nuoreksi. Tosin kyllähän se murkkuikä kerkeää vielä alkaa... " Anna virnistää haltioituneen näköiselle Lotelle ja taputtaa hevosen kaulaa. Lotte kävelee lähemmäs ja ottaa ketjunarun naisen kädestä. Nainen sivelee orin kiiltävää karvaa ja katselee miten se pyörittää päätään puolelta toiselle tarkkaavaisena. Viimein ori rentoutuu hieman ja tökkäisee Lottea hellästi turvallaan. Se on kolmevuotiaaksi jo valtava ja saa Loten hieman horjahtamaan. Lotte naurahtaa ja kaivaa taskustaan namin sille.
" Jaaha, mennääs katsomaan sun uutta kotia. Sun suurin kilpailijasikin on reissussa ni saat ihan rauhassa katella meidän tammoja... " Lotte juttelee hevoselle ja lähtee taluttamaan sitä ympäri tallialuetta. Ori seuraa kiltisti ja alkaa harppomaan verkkaisesti eteenpäin pitkillä jaloillaan. 


Kommentit