Harmaa tamma

Noel sipaisee ruskean suortuvan silmiltään ja kiinnittää viimeisen tarran jännesuojasta, jota on laittamassa paikallaan steppaavan Citan jalkaan. Tamma mutustelee kuolaimia suussaan kärsimättömänä ja kolistelee ketjuja joissa on kiinni tallin käytävällä. Noel taputtaa tamman kaulaa ja ojentaa sitten kätensä irrottaakseen ketjut. Cita rynnistää eteenpäin heti päästessään irti kahleistaan ja vetää miestä perässään. Noel ärähtää ja kaivaa kantapäänsä tallin lattiaan.
" Jumalauta eläin! Opettele käyttäytymään... " mies tiuskaisee ja pysäyttää hermostuneen tamman yhdellä käden liikkeellä.
" Hmph, samaa voisi sanoa omistajalleen ", viereisestä karsinasta pölähtänyt Lotte kuittaa ja sulkee karsinan oven perässään. Noel mulkaisee naista ja lähtee taluttamaan nuorta hevosta ulos tallista sanomatta sanakaan. Tänään hän ei jaksa kinata kuparitukkaisen naisen kanssa hetkeäkään. Samalla oven avauksella talliin saapuva Cece tervehtii ohi marssivaa miestä ja katsoo Lotteen kysyvästi kun ei saa vastausta.
" Oisko se aika kuusta. Ken tietää ", Lotte virnistää ja kohauttaa olkiaan. Cece pyöräyttää silmiään ja lähtee ystävänsä kanssa varustehuoneeseen keittämään päiväkahveja.

" Mä en ymmärrä miksi teidän tarvii aina kiukutella toisillenne, sokeakin näkee että te tykkäätte toisistanne ", Cece tokaisee Lotelle mitatessaan kahvinpuruja vanhaan moccamasteriin.
" Älä jaksa! Mieluummin menettäisin raajan ku heilastelisin tollasen häntäheikin kanssa ", Lotte puuskahtaa ja istuu alas varustehuoneen pöydän ääreen. Cece vilkaisee naista kulmiensa alta merkitsevästi, mutta jättää asian sikseen.
" Luru ontuu, täytyy soittaa taas päivystävä eläinlääkäri paikalle ", Cece huokaisee vaihtaen puheenaihetta ja istuu Lottea vastapäätä.
" Niin, no ainakin tän kylän eläinlääkäri on paras laatuaan ", Lotte toteaa ykskantaan ja ottaa puhelimen käteensä.
" Mm m. Oispa Luru pian kunnossa, kaipaan ratsastamaan... " Cece sanoo ja pyörittelee tyhjää kahvikuppia käsissään.
" Onhan tossa noita hevosia, mun puolestani saat ainaki mun kopukoilla mennä niin paljon ku haluat ", Lotte sanoo ja lähtee noutamaan täyttä kahvipannua. Cece katselee naista mietteliäänä ja punnitsee mielessään tämän sanoja. Oma hevonen on aina oma hevonen, mutta toisaalta kaipuu satulaan alkaa olla turhan kova. Ehkä hän tosiaan voisi ratsastaa jollain Loten hevosista. Noel on omistaan turhan tarkka, eikä juuri pyydä apua niiden kanssa ellei todella tarvitse sitä.

Harmaa tamma poukkaroi liinan päässä minkä kerkeää ja Noel katselee sitä kulmat kurtussa. Hän oli ostanut sen arvostetulta kasvattajalta ja sen suku oli parempi kuin hieno. Käytökseltään nuori oli kuitenkin vielä vallan kuriton ja vaikka mies piti haasteista, se sai hänet turhautumaan ajoittain. Citan kuitenkin rauhoittuessa Noel muistaa taas miksi oli ostanut tamman, ja katselee tyytyväisenä hevosen lennokkaita askelia kun se ravaa ympyrällä kaula kauniisti kaarella ja itsekseen pärskähdellen. Juuri kun Noel laskee katseensa vain katsoakseen kelloa puhelimestaan, Cita tietää tilaisuutensa tulleen ja ottaa ritolat villisti pukitellen. Liina valuu Noelin sormien välistä miehen horjahtaessa polvilleen kentän hiekkaan kiroillen. Harmaa tamma laukkaa häntä ja pää korkealla ympäri kenttää, hirnuen samalla kavereilleen tarhoissa, villiten koko porukan. Siitä näkee kuinka tyytyväinen ja ylpeä se on itseensä. Noel nousee ripeästi ylös, vilkaisee nolona ympärilleen, ja varmistuessaan ettei kukaan nähnyt, lähtee hakemaan hieman mysliä ämpärin pohjalle. Vihdoin saadessaan Citan kiinni, mies toruu tammaa, mutta nähdessään pilkkeen sen silmäkulmassa, hän ei voi olla vihainen, vaan enemminkin huvittunut.

" Melkosta rallia, kävit sitten itekki tutkimassa kentän pohjaa lähemmin ", Lotte hihkaisee heti Noelin päästyä Citan kanssa takaisin talliin.
" Mm m, no pitäähän sitä tallinpitäjänä jokavuotinen kevättarkastus suorittaa ", Noel virnistää ja väläyttää hurmaavan hymyn naiselle. Lotte pyöräyttää silmiään selvästi ärsyyntyneenä siitä, ettei päässytkään toisen ihon alle ja lähtee niskojaan nakellen ulos. Perästä tullut Cece hymyilee Noelille vaivaantuneena ja lähtee naisen perään. Noel jää katselemaan hiljaa naisväen perään hymyillen. Olihan Lotte joskus rasittava, mutta ei hän pärjäisi ilmankaan. 

Kommentit